2020-05-04 07:56Pressmeddelande

Brf Kvarsta By ombildade för en bättre framtid i Hovsjö

Jonny ÖhlanderJonny Öhlander - Restate Bjurfors Isaksson Partners AB

Inför Valborg köpte Bostadrättsföreningen Kvarsta By genom hembud fastigheten Södertälje Litografin 3 av allmänyttiga Telge Hovsjö AB. Affären omfattade 126 radhus i Hovjö om totalt 12.233 m². Bostadsrättsföreningen företräddes av Restate och säljaren av Svefa och DLA Piper.

- Vi har valt att göra detta för att påverka utvecklingen i området på ett positivt sätt, berättar ordförande i Brf Kvarsta By Ghandi Saado.

Föreningen bildades efter att Restate hjälpt Brf Varnbäcken att förvärva närliggande systerfastigheten Södertälje Gravyren 17 våren 2018. Intresset bland de boende har hela tiden varit stort. Genom att registrera en intresseanmälan enligt Lagen om rätt till fastighetsförvärv för ombildning till bostadsrätt eller kooperativ hyresrätt hos Lantmäteriet gavs Brf Kvarsta By möjlighet att genom hembud förvärva fastigheten när Telge Hovsjö AB förra året inledde en försäljningsprocess. 

- Säljaren Telge Hovsjö AB har haft en tydlig kravspecifikation på köparen för att säkerställa Södertälje kommuns önskade framtida utveckling av Hovsjö i samband med försäljningen av denna samt ett antal andra fastigheter i området. Ingen fastighetsägare är mer engagerad i området än den som bor där själv, kommenterar Jonny Öhlander på Restate.


Om Restate

Restate bildades 2012 av bl.a. Bjurfors & Thörner samt Isaksson & Partners och är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Carl Dutina
Ombildning
Carl Dutina