2023-02-02 10:43Pressmeddelande

Ombildning på Billingsluttningen i Skövde

Brf Armborstet BillingenBrf Armborstet Billingen

Bostadsrättsföreningen Armborstet Billingen har 2023-02-01 förvärvat fastigheten Skövde Armborstet 1. Säljare var Skövde kommuns allmännyttiga bostadsbolag AB Skövdebostäder och Restate var föreningens ombud vid ombildningen.

För nästan precis ett år sedan fick de boende på fastigheten chansen att påbörja sin resa mot ett egenägt boende när dåvarande fastighetsägare möjliggjorde för ombildning. Armborstet 1 var en av två fastigheter som fick denna chans att visa på ett intresse för ombildning. Intresset bland de boende var väldigt stort redan från dag ett, varför Skövdebostäder valde att gå vidare med att erbjuda de boende på Armborstet 1 att förvärva fastigheten.

Detta år har kantats av motgångar och faktorer som vi ej har kunnat råda över såsom krig, inflation och räntehöjningar. Tack vare en god dialog med såväl Skövdebostäder som ett gott samarbete med föreningens bank Handelsbanken samt ett idogt arbete så är vi nu i mål. Det är oerhört kul att vi har lyckats ge de boende möjligheten att nu äntligen få äga sina hem och samtidigt vara med och bidra till en ökad blandning av boendeformer på Billingsluttningen, säger Nina Almqvist Feodoroff på Restate.

De boende får i och med att de köper sina lägenheter genom ombildningen sänkta boendekostnader, större boendeinflytande och väntas göra en bra vinst den dag de säljer. Ytterligare faktorer för ett framgångskoncept är att ha en styrelse som är driftig, pratar med och lyssnar till sina grannar för att kunna sikta mot gemensamma förbättringar och gemensamt skräddarsy föreningens vision.

Det är väldigt kul att äntligen få ta steget och möjligheten att som förening få rå om vår fastighet och vi är tacksamma över denna chans som Skövdebostäder givit oss, menar Brf Armborstet Billingens ordförande Mathias Henriksson.

Bostadsytan är 3 628 m² fördelat på 36 st lägenheter och tomtarealen är 9 585 m². Köpeskillingen uppgick till 85 miljoner kronor. Föreningens förvaltare är HSB.

 


Om Restate

Restate är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Nina Almqvist Feodoroff
Ombildning - Fastighetsmäklare
Nina Almqvist Feodoroff