2018-08-21 09:54Pressmeddelande

Restate bidrog till unika ombildningar på Östermalm

null

Restate biträdde två bostadsrättsföreningar i Stockholms innerstad som skett via hembud. Bostadsrättsföreningarna lyckades köpa fastigheterna tack vare stort engagemang och utveckling av fastigheterna under förhandlingstiden.
– Husen såldes från början till någon annan, men hembjöds till bostadsrättsföreningarna som lyckades köpa på lika villkor trots de höga priserna på 187 och 152 miljoner kronor, säger Carl Dutina, Ombildningskonsult på Restate.

I dag är det ovanligt att bostadsrättsföreningar i Stockholms innerstad lyckas köpa fastigheter via hembud. Brf Brännaren 12 och Brf Gnistan 12 trotsade trenden och lyckades köpa fastigheter trots de höga priserna på Kommendörsgatan 27 och Jungfrugatan 28, på 187 miljoner kronor respektive 152 miljoner kronor för Skeppargatan 56 – Kommendörsgatan 33.

Det som är speciellt med båda affärerna är att vi under resans gång utvecklade husen. Det fanns råvindar i båda fastigheter som vi sålde för att göras om till bostäder, likaså med lokalutrymmen, säger Carl Dutina.

Carl Dutina har haft en aktiv roll i båda ombildningsprocesserna och berättar att det är ovanligt att utveckla fastigheterna under tiden köpprocessen är igång, men att det var nödvändigt i dessa fall för att det skulle kunna vara möjligt att nå hembudspriserna. Han berättar även att en stor bidragande faktor till föreningarnas framgång har varit deras egna engagemang.

– Det var ett stort engagemang i husen där alla var väldigt intresserade att få igenom affären. Det är viktigt att hyresgästerna är med och hjälper till och att det finns en gemensam vilja, säger Carl.

Brännaren 12 har 2300 kvadratmeter, varav 1900 kvadratmeter som boyta med numera 17 lägenheter. Priset per kvadratmeter hamnade på 81 000 kronor. Gnistan 12 såldes med ett kvadratmeterpris på 69 000 kr för de 2197 kvadratmetrarna som utgör fastigheten, varav 2082 kvadratmeter är bostäder.

Nya ombildningar på gång
Restate jobbar nu med ytterligare fyra stycken ombildningar innanför tullarna. Med färsk erfarenhet att både Brf Brännaren 12 och Brf Gnistan 12 lyckades vinna budgivningen är det tydligt att man inte ska räkna bort bostadsrättsföreningarna som spekulanter vid fastighetsförsäljning. 


Om Restate

Restate bildades 2012 av bl.a. Bjurfors & Thörner samt Isaksson & Partners och är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Jan Bjurfors
Ombildning
Jan Bjurfors
Patrik Rosén
Partner
Patrik Rosén
Jonny Öhlander
Partner
Jonny Öhlander
Björn Isaksson
Nyproduktion
Björn Isaksson
Carl Dutina
Ombildning
Carl Dutina