2018-11-07 09:36Pressmeddelande

Restate köper företag i Malmö

Restate har köpt Svensk Borätt AB, som är Malmös största företag för ombildningar till bostadsrätt och biträde vid nyproduktion av bostadsrätter. Företaget har 5 anställda och har under många år varit ledande på Malmömarknaden. Säljare var Ingemar Bjerkborns företag Bjerkborn Innovation AB.

Svensk Borätt erbjuder även en unik produkt via Svensk Bostadsrättsgaranti AB, där bolaget garanterar att köpa bostadsrätten till insatsen, om en f d hyresgäst vill kliva av inom en treårsperiod från ombildningen. Detta skapar en säkerhet för hyresgästerna och kreditgivarna.

Enligt Restate har marknaden för ombildningar allt mer flyttat ut i landet. Enligt Restates nya VD Patrik Rosén kommer därför expansionen att ske i andra städer än i Stockholm. Restate har tidigare förvärvat Föreningslotsen i Umeå.


Om Restate

Restate bildades 2012 av bl.a. Bjurfors & Thörner samt Isaksson & Partners och är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Jan Bjurfors
Ombildning
Jan Bjurfors
Patrik Rosén
Partner
Patrik Rosén
Jonny Öhlander
Partner
Jonny Öhlander
Björn Isaksson
Nyproduktion
Björn Isaksson
Carl Dutina
Ombildning
Carl Dutina