2019-10-30 13:15Pressmeddelande

Restate ombud i samband med rekordauktion i Malmö

I slutet av november hålls en historisk auktion omfattande åtta privatägda fastigheter värderade till totalt cirka 600 miljoner kronor. Restate Syd är ombud för de boende i två av de aktuella fastigheterna genom bostadsrättsföreningarna Brf Husaren 7 och Brf Rolf 12.

Bostadsrättsföreningen Husaren 7 önskar förvärva fastigheten Malmö Husaren 7 på Östra Tullgatan 5. Ett hyreshus uppfört 1915 i fyra våningar, med lokaler i bottenvåningen. Total yta 1.815 kvm.

Bostadsrättsföreningen Rolf 12 verkar för att förvärva fastigheten Malmö Rolf 12 med adress Östra Förstadsgatan 58 och Ringgatan 2. Ett hyreshus uppfört 1936-38 i 4-6 våningar jämte vind och källare. Huset inrymmer två lokaler på bottenvåningen. Total yta 1.936 kvm.

- De boende vill ta denna möjlighet att ta kontroll över sitt eget boende genom ombildning till bostadsrätter. Ett alternativ som trots omständigheterna förhoppningsvis kan ses som ett gott alternativ även för säljarna, säger Johan Eriksson på Restate Syd i Malmö.

Ansvarig för att ombesörja auktionen är advokaten Lennart Iwar på Setterwalls Advokatbyrå och sker i samarbete med Catella.


Om Restate

Restate bildades 2012 av bl.a. Bjurfors & Thörner samt Isaksson & Partners och är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Sebastian Gustafsson
Ombildning/nyproduktion - Restate Malmö
Sebastian Gustafsson