2018-01-25 11:01Pressmeddelande

Restate stod för Sundbybergs största ombildning genom tiderna

Clarence HammarslättClarence Hammarslätt

Under 2017 gjorde ombildnings- och fastighetsbolaget Restate den största ombildningen i Sundbyberg genom tiderna. Ombildningen berör 463 lägenheter i Hallonbergen och 270 lägenheter i Ör som gjorts om från hyresbostäder till bostadsrätter.
– 
Det har varit ett otroligt lyckat projekt både för oss och bostadsrättsföreningarna, säger Clarence Hammarslätt, på Restate.

Fastigheten i Hallonbergen har genomgått den största ombildningen i Sundbyberg kommun genom tiderna med fastighets- och ombildningsbolaget Restate, som rådgivare. Restate grundades 2012 av Bjurfors & Thörner, Isaksson & Partner samt Brolin Ombildning och Förvaltning. 74 procent av de tidigare hyresgästerna har köpt lägenheter som gjorts om från hyresrätter till bostadsrätter. Föreningen tillträdde fastigheten i början på juni.
– Vi har gjort två ombildningar i området, i Hallonbergen och i Ör, och det har varit ett lyckat och viktigt projekt att vara en del av eftersom det även fungerat lite som ett integrationsprojekt, där många människor med utländsk härkomst har fått möjligheten att köpa lägenheter, säger Clarence Hammarslätt på Restate.

De boende i fastigheten i Ör har tidigare visat intresse och gjort ett försök till ombildning, men misslyckades. Nu bildades en ny förening som anlitade Restate för ombildning av fastigheterna i enlighet med förvaltarens ägardirektiv, där uppdraget är att svara på hyresgästernas önskemål.

Stärker utbudet av olika typer av upplåtelseformer

Bostadsrättsföreningarna har varit positiva till det förändrade ägarskapet, där de själva nu kan äga sin lägenhet, och föreningarnas beslut röstades igenom med god marginal.
– Förvaltarens uppdrag är att erbjuda ett varierat utbud av attraktiva boenden och en sund bostadsmarknad. Där har vi nu varit med och bidragit till att både nuvarande och nya sundbybergare har valfrihet bland olika upplåtelseformer i stadens alla delar, vilket känns mycket roligt, avslutar Clarence Hammarslätt, på Restate.


Om Restate

Restate bildades 2012 av bl.a. Bjurfors & Thörner samt Isaksson & Partners och är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Jan Bjurfors
Ombildning
Jan Bjurfors
Patrik Rosén
Partner
Patrik Rosén
Jonny Öhlander
Partner
Jonny Öhlander
Björn Isaksson
Nyproduktion
Björn Isaksson
Carl Dutina
Ombildning
Carl Dutina