2018-09-13 10:20Pressmeddelande

Restates Patrik Rosén blir ny VD på företaget

Patrik RosénPatrik Rosén

Patrik Rosén har tidigare varit ansvarig för nyproduktionsavdelningen på Restate. Nu tar han på sig rollen som VD för företaget.
– Jag har gedigen kunskap inom vår kärnverksamhet och har varit med från starten 2012. Jag kommer att bidra med min erfarenhet och ser fram emot att få ta företaget vidare, säger Patrik Rosén, VD på Restate.

Patrik Rosén kommer från en fastighetsfamilj och har sedan barnsben varit säker på en karriär inom fastighetsbranschen. I dag är han VD på Restate och känner glädje över att få axla ledarrollen.
– Det har tidigare varit två ägare som valde att ta ett steg tillbaka och därmed erbjöd de mig ledarrollen. De är fortfarande kvar i ledningen, men ville låta mig styra företaget. Jag ser verkligen fram emot att få ta det här till nästa nivå, säger Patrik Rosén.

Patrik har tidigare varit ansvarig för nyproduktionsavdelningen på Restate. I sin roll som VD kommer han fortfarande att jobba med sina tidigare arbetsuppgifter inom rådgivning vid ombildningar och sitta med i olika byggstyrelser. I sin roll som VD kommer han även att vara ledande i arbetet med att expandera företaget i andra städer.
– Vi kommer att behöva anställa under hösten och planerar att se över möjligheterna att expandera utanför Stockholm. Under den första tiden kommer fokus att ligga på att samla ihop alla så att vi sätter en struktur som alla är med på, säger Patrik Rosén.

Marknadens största utmaningar
Nyproduktionsmarknaden har varit under förändring det senaste året. Patrik menar att hans främsta utmaning kommer att vara bankernas krav som blir allt hårdare och som i allra högsta grad påverkar ombildningstakten.
– Förra året kunde vi sälja 50 lägenheter på fyra timmar, i dag går det mycket långsammare i och med att bankerna ställer högre krav. Då tar det längre tid innan spaden får sättas i marken, säger Patrik Rosén.

Han tror också att köptakten har dragits ner på marknaden eftersom mycket har byggts till samma typ av målgrupp: medelklass med två inkomster, och att behovet nu har blivit mättat. Nu efter sommaren har Patrik dock en mer positiv känsla och ser att marknaden rör mer på sig.
– Som i alla branscher går det upp och ner, men fastigheter kommer alltid ha ett värde och alltid behövas, avslutar Patrik Rosén. 


Om Restate

Restate bildades 2012 av bl.a. Bjurfors & Thörner samt Isaksson & Partners och är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Jan Bjurfors
Ombildning
Jan Bjurfors
Patrik Rosén
Partner
Patrik Rosén
Jonny Öhlander
Partner
Jonny Öhlander
Björn Isaksson
Nyproduktion
Björn Isaksson
Carl Dutina
Ombildning
Carl Dutina