2023-11-24 11:27Pressmeddelande

Bostadsrättsförening förvärvar på Sankt Eriksgatan i Vasastan

Stockholm Loket 2, Sankt Eriksgatan 66Stockholm Loket 2, Sankt Eriksgatan 66

Bostadsrättsföreningen Sankt Eriksbron har den 24 november förvärvat fastigheten Stockholm Loket 2 med adress Sankt Eriksgatan 66 i Stockholm för ombildning till bostadsrätt.

Bostadsrättsföreningen som funnits sedan 1999 har nu snart 25 år efter bildandet kunnat tillträda fastigheten genom hembudsförfarande sedan den saluförts på öppna marknaden. Restate var föreningens ombud vid ombildningen och Rosengren & Co företrädde säljaren. SoliFast var med och finansierade föreningens förvärv.

Vi konstaterar att bostadsrättsföreningar utgör en konkurrenskraftig köpare även i attraktiva innerstadslägen som detta, säger Jonny Öhlander på Restate.

Bostadsytan blir efter planerad inredning av vissa råytor ca 1 381 m² fördelat på 24 lägenheter och tomtarealen är 450 m². Köpeskillingen uppgick till 75 miljoner kronor.


Om Restate

Restate är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Jonny Öhlander
Partner
Jonny Öhlander