2021-12-15 13:19Pressmeddelande

Familjebostäder säljer till bostadsrättsförening i Fagersjö

Kvarteret Mätpinnen i FagersjöKvarteret Mätpinnen i Fagersjö

Bostadsrättsföreningen Mätpinnen 1 bestående av 60 lägenheter har den 15 december förvärvat fastigheten Stockholm Mätpinnen 1 på Skrakgränd 1 och 3 i Fagersjö. Säljare är Stockholms stads allmännyttiga bostadsbolag Familjebostäder och Restate har varit föreningens ombud.

Bostadsytan uppgår till 4.869 kvadratmeter och lokalytan 82 kvadratmeter. Tomtarealen är 4.744 kvadratmeter. Köpeskilling 139 miljoner kronor. Brf Mätpinnen är en av endast två föreningar som inom ramen för Stockholms stads ägardirektiv fått erbjudande om ombildning i stadsdelen Fagersjö.

- Det är glädjande att vi har kunnat medverka till en andra ombildning till bostadsrätter i Fagersjö i år. Detta kommer att gagna närområdet i stort. Genom ombildningen tillgodoser vi efterfrågan på fler bostadsrätter och vi balanserar upp den fortsatt stora andelen hyresrätter, säger Jonny Öhlander på Restate.

Allabrf kommer att vara föreningens ekonomiska förvaltare och Sveriges Fastighetsförvaltning teknisk förvaltare.


Om Restate

Restate är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Patrik Rosén
Partner
Patrik Rosén

Relaterade nyheter