2021-04-30 13:19Pressmeddelande

Ombildning i Bagarmossen

Stockholm Näringsministern 1Stockholm Näringsministern 1

Bostadsrättsföreningen Näringsministern i Bagarmossen förvärvade den 28 april tomträtten till fastigheten Stockholm Näringsministern 1. Säljare var Stockholms stads allmännyttiga bostadsbolag AB Svenska Bostäder och Restate Bjurfors Isaksson Partners AB var Brf Näringsministerns ombud.

Bostadsytan uppgår till totalt 4.104 m² fördelad på 54 lägenheter. Köpeskillingen var 175 miljoner kronor.

Som branschledande får vi ofrånkomligen ses som part i målet, men på det sätt vilket detta resurssätter dessa hushåll och därmed närområdet som helhet är direkt häftigt. Det säger Jan Bjurfors, medgrundare av Restate.

Under ombildningsprocessen har det pågått en infekterad debatt med motståndare till ombildning. Trots det valde hela 85 % av hushållen att köpa sina hem med bostadsrätt och i detta inleda en ny bostadskarriär inom ägt boende.

Brf Näringsministern var dessutom banbrytande genom att vara den första bostadsrättsföreningen att hålla köpstämma via digital plattform i december 2020, säger Nina Almqvist Feodoroff på Restate.

SEB var med och finansierade föreningen.


Om Restate

Restate bildades 2012 av bl.a. Bjurfors & Thörner samt Isaksson & Partners och är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Patrik Rosén
Partner
Patrik Rosén
Carl Dutina
Ombildning
Carl Dutina

Relaterade nyheter