2020-12-10 14:42Pressmeddelande

Restate genomförde Sveriges första digitala köpstämma

Restate flagga Kungsgatan 26Restate flagga Kungsgatan 26

Vid extra föreningsstämma den 9 december röstade hyresgästerna i Bostadsrättsföreningen Näringsministern i Bagarmossen ja till förvärvet av tomträtten till fastigheten Stockholm Näringsministern 1. Ombildningen är en av de som just nu pågår inom Stockholms allmännytta. Det som gjorde denna köpstämma speciell var att den skedde helt digitalt och är därmed den första köpstämman i en bostadsrättsförening att genomföras via en digital plattform.

- Att kunna genomföra en informativ och rättssäker köpstämma i dessa pandemitider känns oerhört bra säger Patrik Rosén, VD på Restate Bjurfors Isaksson Partners AB.

Pandemin har föranlett att Restate och föreningens styrelse valt att genomföra köpstämman på detta sätt, men det visar också på verktyg som helt säkert kommer att bli mer vanliga i dessa sammanhang även under mer normala förhållanden i framtiden.

- Vi är stolta över att ha fått förtroendet att företräda hyresgästerna i hälften av de bostadsrättsföreningar som nu har fått ett erbjudande inom ramen för ägardirektivet inom Stockholms allmännytta. Som dedikerat ombildningsföretag med uppdraget att garantera att köpstämmor skall genomföras informativt och juridiskt korrekt är det glädjande att vi kunnat uppfylla båda dessa krav på ett utmärkt sätt berättar Jan Bjurfors, medgrundare av Restate Bjurfors Isaksson Partners AB.

 


Om Restate

Restate bildades 2012 av bl.a. Bjurfors & Thörner samt Isaksson & Partners och är ett bolag med Sveriges bredaste kompetens inom fastigheter. Vi som arbetar har gedigen bakgrund som ombildningskonsulter, fastighetsanalytiker, ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och fastighetsvärderare.


Kontaktpersoner

Carl Dutina
Ombildning
Carl Dutina

Relaterade nyheter